Teknikker for CNC-dreiing for tynnveggede deler_PTJ-blogg

CNC Maskineringstjenester Kina

Teknikker for CNC-dreiing for tynnveggede deler

2021-12-21

Banebrytende CNC

I skjæreprosessen blir den tynne veggen lett deformert av skjærekraften, noe som fører til utseendet til en oval eller en "midjeform" med en liten midtre og store ender. I tillegg tynnvegget forings er utsatt for termisk deformasjon på grunn av dårlig varmespredning under bearbeiding, og det er vanskelig å sikre bearbeidingskvaliteten til delene. Delene vist i figuren nedenfor er ikke bare upraktiske å installere og klemme, men også vanskelige å behandle de behandlede delene. Det er nødvendig å designe et spesielt tynnvegget foringsrør og aksel vakt.

Teknikker for CNC-dreiing for tynnveggede deler

▌ Prosessanalyse

I henhold til de tekniske kravene gitt på tegningen, behandles arbeidsstykket av sømløst stålrør. Overflateruheten til det indre hullet og ytterveggen er Ra1.6μm, som kan oppnås ved å dreie, men sylindrisiteten til det indre hullet er 0.03 mm, noe som kreves for tynnveggede deler Høyere. I masseproduksjon er prosessruten grovt sett: blanking-varmebehandling-bilendens front-bil ytre sirkel-bil indre hull-kvalitetsinspeksjon.

Prosessen med "maskinbearbeiding av indre hull" er nøkkelen til kvalitetskontroll. Det er vanskelig for oss å kutte det indre hullet uten den ytre sirkelen og den tynne veggen for å garantere en 0.03 mm sylinder.

▌ Nøkkelteknologien til bilhull

Nøkkelteknologien for å dreie hull er å løse problemet med stivhet og sponfjerning av dreieverktøy for indre hull. For å øke stivheten til det indre hulldreieverktøyet, ta følgende tiltak:

(1) Prøv å øke tverrsnittsarealet til verktøyholderen, vanligvis er tuppen av det indre hulldreieverktøyet plassert på toppen av verktøyholderen, slik at tverrsnittsarealet til verktøyholderen er mindre, mindre enn 1/4 av hullets tverrsnittsareal, som vist i venstre figur nedenfor. Hvis spissen av det indre hulldreieverktøyet er plassert på senterlinjen til verktøyholderen, kan tverrsnittsarealet til verktøyholderen i hullet økes kraftig, som følger

(2) Den utvidede lengden på verktøyholderen bør være så lang som 5-8 mm som lengden på det behandlede arbeidsstykket, for å øke stivheten til dreieverktøyholderen og redusere vibrasjonen under skjæreprosessen.

▌ Løs problemet med fjerning av brikker

Kontroller hovedsakelig skjæreutstrømningsretningen. Grovdreieverktøyet krever at sponene flyter til overflaten som skal maskineres (fjerning av spon foran). Av denne grunn brukes et indre hulldreieverktøy med positiv kanthelling, som vist i figuren nedenfor.

Når du avslutter dreiingen, kreves det at sponene strømmer til midten for å vippe sponen fremover (fjerning av spon i midten av hullet), så når du skjerper verktøyet, vær oppmerksom på sliperetningen til skjærekanten og metoden for fjerning av spon. vippe buen mot fronten, som vist i figuren nedenfor for findreiing. Knivlegeringen bruker YA6, den nåværende M-typen, som har bedre bøyestyrke, slitestyrke, slagfasthet og motstand mot stål og temperatur.

Ved sliping avrundes skråvinkelen til en bueformet vinkel på 10-15°, og ryggvinkelen er 0.5-0.8 mm unna veggen i henhold til bearbeidingsbuen (verktøyets nederste linje er i radian), og skjærekantvinkelen til c er §0.5-1. Viskeren ved punkt B på sponkanten er R1-1.5, hjelpeavlastningsvinkelen er slipt til 7-8°, og punktet AA på E indre kant slipes til en sirkel for å fjerne spon.

▌ Behandlingsmetode

(1) En akselbeskytter må lages før bearbeiding. Hovedformålet med akselbeskytteren er å dekke det indre hullet i den tynnveggede hylsen til bilen med den opprinnelige størrelsen, og fikse den med fremre og bakre senter for å behandle den ytre sirkelen uten deformasjon, og for å opprettholde kvaliteten og nøyaktigheten til den ytre sirkelen. Derfor er behandlingen av akselbeskyttelsen et nøkkelledd i prosessen med å behandle tynnvegget foringsrør.

45﹟Karbonstruktur rundt stål brukes til å behandle akselbeskyttelsesemnet; bilens endeflate, to B-formede senterhull åpnes, den ytre sirkelen er grov, og margen er 1 mm. Etter varmebehandling, herding og forming, og deretter findreiing, og etterlater en margin på 0.2 mm for sliping. Varm opp overflaten til den ødelagte brannen til en hardhet på HRC50, og slip den deretter med en sylindrisk kvern som vist i figuren nedenfor. Nøyaktigheten oppfyller kravene og den vil bli brukt etter ferdigstillelse.

(2) For å fullføre behandlingen av arbeidsstykket på en gang, beholder emnet klemposisjonen og skjæremarginen.

(3) Først varmebehandle emnene, bråkjøling og temperering, hardheten er HRC28-30 (hardheten til behandlingsområdet).

(4) Dreieverktøyet bruker C620. Sett først det fremre senteret inn i spindelkjeglen og fiks det. For å forhindre deformasjon av arbeidsstykket ved fastspenning av den tynnveggede hylsen, legges det til en tykk hylse med åpen løkke, som vist i figuren nedenfor.

For å opprettholde masseproduksjonen behandles den ytre enden av det tynnveggede foringsrøret til en jevn størrelse d, linjalen til t er den aksiale klemposisjonen, og det tynnveggede foringsrøret komprimeres for å forbedre kvaliteten på det indre hullet. av bilen og opprettholde størrelsen. Tatt i betraktning at skjærevarme genereres, er ekspansjonsstørrelsen på arbeidsstykket vanskelig å forstå. Det er nødvendig å helle tilstrekkelig skjærevæske for å redusere den termiske deformasjonen av arbeidsstykket.

(5) Klem arbeidsstykket godt fast med en automatisk sentrerende trekjeftchuck, snu endeflaten og grovdrein den indre sirkelen. La det være en margin på 0.1-0.2 mm for findreiing, og erstatt den med et findreiende verktøy for å behandle skjæremarginen til beskyttelsesakselen oppfyller kravene til overdreven passform og ruhet. Fjern dreieverktøyet for det indre hullet, sett inn beskyttelsesakselen i midten foran, bruk bakstokkens senter for å klemme i henhold til lengdekravene, endre det ytre dreieverktøyet for å gjøre den ytre sirkelen ru, og fullfør dreiingen til tegningskravene. Etter å ha bestått inspeksjonen, bruk en kuttekniv for å kutte lengden i henhold til ønsket størrelse. For å gjøre kuttet glatt når arbeidsstykket er frakoblet, bør skjærekanten skjerpes for å gjøre endeflaten på arbeidsstykket glatt; den lille delen av beskyttelsesakselen skal slipes for å redusere gapet etter skjæringen, og beskyttelsesakselen skal redusere deformasjonen av arbeidsstykket, forhindre vibrasjon, og ved kapping Årsaken til fall og blåmerker.


Link til denne artikkelen: Teknikker for CNC-dreiing for tynnveggede deler

Reprint Statement: Hvis det ikke er noen spesielle instruksjoner, er alle artiklene på dette nettstedet originale. Vennligst oppgi kilden for ny utskrift: https://www.cncmachiningptj.com


CNC maskinering butikkPTJ® er en tilpasset produsent som tilbyr et komplett utvalg av kobberstenger, messing deler og kobberdeler. Vanlige produksjonsprosesser inkluderer blanking, preging, kobbersmeding, wire edm-tjenester, etsing, forming og bøying, opprørende, varm smiing og pressing, perforering og stansing, trådrulling og rifling, klipping, flerspindelbearbeiding, ekstrudering og metallsmiing og stempling. Bruksområder inkluderer samleskinner, elektriske ledere, koaksialkabler, bølgeledere, transistorkomponenter, mikrobølgerør, tomme formrør og pulvermetallurgi ekstruderingstanker.
Fortell oss litt om prosjektets budsjett og forventet leveringstid. Vi vil planlegge med deg for å tilby de mest kostnadseffektive tjenestene for å hjelpe deg med å nå målet ditt. Du er velkommen til å kontakte oss direkte ( sales@pintejin.com ).


Svar innen 24 timer

Hotline: + 86-769-88033280 E-post: sales@pintejin.com

Plasser filer for overføring i samme mappe og ZIP eller RAR før de legges til. Større vedlegg kan ta noen minutter å overføre, avhengig av din lokale internetthastighet :) For vedlegg over 20 MB, klikk  Wetransfer og send til sales@pintejin.com.

Når alle feltene er fylt ut, vil du kunne sende meldingen / filen din :)